Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Καλώς ορίσατε!!

 Αγαπητοί γονείς,

με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας, ένα χώρο που επιμεληθήκαμε με κέφι και μέσω του οποίου θα προσπαθούμε σε εβδομαδιαία βάση να σας αναδείξουμε το ζεστό κλίμα, τη θετική ενέργεια και τη χαρά που κατακλύζει το νηπιαγωγείο μας .Σε μια εποχή αβέβαιη, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οφείλουμε να μη χάσουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας ,στοιχεία που μεταλαμπαδεύουμε και στους μαθητές μας για να έχουν μια ήρεμη και ισορροπημένη σχολική χρονιά.Μαζί θα πορευτούμε στη γνώση ,θα παίξουμε ,θα διασκεδάσουμε, θα επικοινωνήσουμε και θα κάνουμε φίλους.Σε όλο αυτό το ταξίδι ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους, καλλιεργώντας ένα αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά οι συνθήκες, μας αναγκάζουν να περιορίσουμε τις δράσεις και αλληλεπιδράσεις με γονείς και εξωτερικούς φορείς.Ωστόσο προσπαθώντας με κάθε τρόπο να σας κάνουμε να νιώσετε μέλη της σχολικής μας κοινότητας και να έχετε εικόνα από τη μαθησιακή διαδικασία ,στο τέλος κάθε εβδομάδας (σαββατοκύριακο)θα εμπλουτίζουμε το blog μας με υλικό από τη θεματολογία που δουλέψαμε με τα παιδιά την εβδομάδα που πέρασε, ώστε να βλέπετε τα επιτεύγματα τους και τις δράσεις τους.Να είστε σίγουροι πως πάντα θα είμαστε δίπλα στα παιδιά σας εξετάζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του καθενός και κάνοντας δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις δυνάμεις και τα θέλω τους.

Επίσης συχνά θα σας προτείνουμε δράσεις,διαδικτυακά παιχνίδια ,εκπαιδευτικά προγράμματα ,videos, links ,ψηφιακά παραμύθια κλπ τα οποία θα μπορείτε να ανακαλύψετε μαζί με τα παιδιά σας.

Το ταξίδι μας κάπου εδώ ξεκινά!Ας ευχηθούμε στο τέλος αυτής της χρονιάς να έχουμε αφήσει πίσω μας κάθε τι αρνητικό και να μας μείνουν μόνο όμορφες αναμνήσεις !!!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Μένουμε σπίτι δημιουργώντας στιγμές... παρέα με τις μέλισσες









Κάθε κυψέλη έχει μόνο μία Βασίλισσα η οποία τρέφεται με βασιλικό πολτό και πάρα πολλές μέλισσες τις εργάτριες που φτιάχνουν το μέλι. 





         Κυψέλη        
     


             Μελισσοκόμος 


Κεντρί 
  Κερήθρα                                        




Προτάσεις για κατασκευές 


με ρολά από χαρτί υγείας 



Εργασίες 













                                         

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Εγγραφές Νηπίων 2020- 2021

Ενημέρωση 

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 53128/Δ1 ΦΕΚ που δημοσιεύτηκα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται από 15 έως 30 Μαΐου ηλεκτρονικά.

Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά το σχ. Έτος 2020-21 εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί το 2015 (νήπια) και 2016 (προνήπια). 

  Οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων  που θα πάνε πρώτη φορά στο δημοτικό θα πρέπει να περάσουν από το νηπιαγωγείο για να πάρουν  τη βεβαίωση φοίτησης.  

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στη διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/  

    Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία

«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).



Οδηγίες για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο θα βρείτε στη διεύθυνση : 



Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων στο νηπιαγωγείο επικοινωνήστε με το σχολείο στο τηλέφωνο 2622028236 
Ώρες επικοινωνίας:  9π.μ. - 11 π.μ. 



Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για την ώρα προσέλευσης. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της τήρησης των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του covid19. 




Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Μένουμε σπίτι δημιουργώντας στιγμές.. Παρέα με τις πεταλούδες






Ας ακούσουμε ένα παραμύθι:




                                                                                           
                                          Προτεινόμενες κατασκευές 












  Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί.. 




Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Μένουμε σπίτι δημιουργώντας στιγμές.. Χρόνια πολλά Μαμάδες


Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Φέτος τα παιδιά σας δεν θα γυρίσουν από το σχολείο κρατώντας κατασκευές φτιαγμένες από τα χεράκια τους  για εσάς. Μαμάδες φέτος θα κληθείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να φτιάξουν μαζί σας τις κατασκευές που θα σας χαρίσουν. 

Αλλά πρώτα ας ακούσουμε ένα παραμύθι. 



Προτεινόμενες κατασκευές 







Παιχνίδι για όλη την οικογένεια 

Όλα τα μέλη της οικογένειας σχηματίζουν ένα κύκλο. Ένα μέλος κρατάει μια μπάλα μικρή, πρέπει να την πετάξει ή να την τσουλήσει σε κάποιον άλλον, μόλις πετάξει την μπάλα θα πρέπει να πει κάτι θετικό για το χαρακτήρα ή την εμφάνιση του άλλου μέλους που πέταξε την μπάλα. 


ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ  

Έχω την πιο γλυκιά μανούλα, την αγαπώ πολύ πολύ
γιατί για μένα είναι ευχούλα, που μ' έφερε σ' αυτή τη γη.



Ώρα να παίξουμε διαδικτυακά. Να ανοίξουμε το σύνδεσμο και να φτιάξουμε το παζλ. Καλή διασκέδαση και χρόνια πολλά Μαμάδες.. 
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=11619171d8ac